Van jezelf houden

Gepubliceerd op 16 juni 2018 17:02

Het is vast weleens onder je aandacht gekomen...bij mij in ieder geval wel....Eigenliefde: ik ga meer van mezelf houden.

Vaak komt dat er voor mij op neer dat ik teveel tijd aan anderen heb besteed en niet genoeg bij mijn eigen behoeftes heb stil gestaan. Dan komt dit onderwerp naar boven en ga ik kritisch naar mijn prioriteiten kijken. Wat heb ik nodig, waar wordt ik blij van, wat is waardevol voor mij en vervolgens maak ik daar meer tijd voor vrij. Soms verlies ik het weer uit het oog en doe ik mezelf weer tekort zonder dat ik het merk. Pas na een tijdje denk ik dan...o ja..., of iemand in mijn omgeving herinnert me eraan en dan zet ik mijn eigen welzijn weer bovenaan de lijst. 

Ergens van houden en welzijn, dat is nauw met elkaar verbonden. Twee onderwerpen die alles met Liefde te maken hebben. Maar het is iets abstracts wat voor iedereen anders is. Wel-zijn en iets willen houden/hoeden. 

Deze wijze man in het filmpje heet Sadhguru en hij heeft een mooie visie op eigenliefde...


«