Her-innering dankzij Corona

Nu meer dan ooit is het van belang dat we ons bewust worden/zijn van onze verantwoording in de wereld. Het coronavirus is een boodschapper, een uitnodiging voor wereldwijde her-innering.

Hoe dienen we met deze boodschap om te gaan? Hoe ontwikkelt de samenleving zich verder met dit onzekere toekomstbeeld? Het gaat om het antwoord dat jij aan jezelf geeft, het antwoord dat jij voelt in je hart, jouw waarheid.

Dit is een tijd om naar binnen te keren, schenk niet teveel emotionele aandacht aan de crisis/paniek die vanuit de verschillende media tot je komt. Wat leeft er in jou? Dat is de vraag die nu belangrijk is. Wat zegt je hart? Is er een pandemie die het bestaan van de mensheid bedreigt? Is dit jouw eigen waarheid? Resoneert dit als waar in je hart? 

 

Waarom? Omdat jij een bijdrage levert aan onze gezamenlijke realiteit. Je bent een medeschepper van ons bestaan, dat is geen keuze. Je doet het bewust of onbewust, maar jouw bijdrage telt mee voor ons allemaal. Jij bent medeverantwoordelijk voor onze realiteit en dat is geweldig nieuws!

 

Jij kunt invloed uitoefenen op het verspreiden van het fysieke virus door voldoende sociale afstand te houden en thuis te blijven als je zelf ziek bent. Natuurlijk denk je ook aan je eigen gezondheid, voldoende vitamines, beweging en rust.

Weet je dat je nog veel meer kunt doen?

 

Het belangrijkste van alles is dat je krachtig in je eigen centrum staat en niet meegaat in de golf van angst, negativiteit en paniek. Onderschat niet hoe belangrijk het is voor jezelf en de ander om stress zoveel mogelijk te voorkomen. De wetenschap heeft bewezen dat de ‘state of mind’, frequentie, een enorme invloed heeft op de gezondheid. Zo is er ook de collectieve ‘state of mind’. Laten we allemaal meehelpen en voorkomen dat er een collectief angstbeeld en ziekmakende frequentie ontstaat.

 

Benut de extra tijd om je eigen balans optimaal te houden, keer naar binnen, geniet van de kleine dingen in het leven. Natuurlijk is daar ook ruimte voor verdriet, angst, boosheid en onzekerheid. Jij bent een mens, net zoals wij allemaal. Misschien neem je wel afscheid van geliefden, ook dat is het leven en verandering. Soms lijkt dat helemaal niet eerlijk.

 

Maar ook dit:

Ga op onderzoek uit, ben nieuwsgierig, informeer je over de feiten en verschillende perspectieven van het Coronavirus. Durf kritisch te zijn en leg jouw realiteit naast het beeld dat wordt geschetst. Neem niet vanzelfsprekend aan dat wat door de media tot je komt de enige waarheid is. Ga op zoek naar jouw waarheid. Zijn de maatregelen die worden getroffen van toepassing binnen jouw waarheid? 

 

Durf je nog een stap verder te gaan?

Stel je voor hoe dat vanuit jouw waarheid de beste en mooiste uitkomst ontstaat voor jezelf, de ander en de wereld door de verspreiding van dit virus. Omarm dit nieuwe stukje DNA/RNA binnen de schepping, verwelkom Corona binnen jouw werkelijkheid. Open je hart en her-inner....


«   »