De energieën voor deze maand

Wat voor frequenties spelen er deze maand een grote rol en hoe kun je daar  gebruik van maken in je persoonlijke ontwikkeling? Je leest het hier!

Didier houdt je op de hoogte.

De energieën voor april en het grootste gedeelte van mei beloven zeer intens te zijn.

April staat in het teken van:

Instinctief (leren) weten wat nodig is voor jou om te overleven. Je wordt uitgenodigd om jezelf af te vragen: wat maakt mij nu gelukkig? Wat maakt mij gelukkig, wanneer ik luister naar mijn hart, naar mijn gevoel?

Komt dat wat je gelukkig maakt, luisterend naar je gevoel, overeen met wat je denkt dat je gelukkig maakt?

Doe de activiteiten waar jij een blij gevoel van krijgt. Zorg ervoor dat wat je doet je frequentie omhoog brengt of houdt. Omring je met mensen die je goed gezind zijn, waar je energie van krijgt en die je steunen in wat je doet (zonder het daar mee eens te moeten zijn). Omring je met alles wat jouw leven mooier maakt.

Contempleer eens op de volgende vraag:

Welke onderdelen van en in mijn leven resoneren niet met wie ik voel dat ik in werkelijkheid ben. Welke onderdelen van en in mijn leven kosten energie?

Loslaten:

Het is misschien tijd om deze onderdelen van en in jouw leven, die jouw energie kosten, los te laten. Door dit te doen maak je ruimte om het nieuwe te kunnen verwelkomen in jezelf. Het nieuwe, wat je bekrachtigt in plaats van afbreekt. Sta open voor al het goede wat zich aan mag dienen. Ga niet op zoek. Laat het jou vinden. Sta open voor al het mogelijke. Het dient zich wellicht aan op plaatsen waar je het niet zou verwachten. Laat je drijven op de flow van het moment, die je brengt naar waar het op je ligt te wachten.

Tegen half april verschuift de energie zich naar een periode van bezinning en reflectie. Het thema van deze bezinning en reflectie is een verdieping op het voorgaande. Je hebt uitgevonden welke onderdelen in en van je leven eigenlijk niet (meer) resoneren met wie je nu bent.

Het loslaten van het oude en bekende, van dat waaraan je gewend bent al die jaren, valt niet altijd gemakkelijk. Volgens mij maakt het ego dat ons wijs. Het ego, onze mind, wil graag dat alles bij het oude blijft. Makkelijk en wel zo veilig.

Luisteren we naar ons gevoel, dan horen we een ander verhaal. Het is misschien best spannend om de oude los te laten, maar diep van binnen weten we gewoon dat het beter voor ons is om het te laten gaan en het nieuwe te verwelkomen.

Hoe makkelijk of moeilijk valt het je om los te laten? Hoe makkelijk of moeilijk valt het je om trouw te blijven aan je werkelijke zelf?


«   »