Yanantin beschrijft de frequentie die deze kristallen schedel draagt.

Het is de verbinding en de balans tussen de dualiteiten.

Beiden aspecten hebben elkaar nodig, ze vullen elkaar aan.

Yanantin is een kristallen schedel van sodaliet en afkomstig uit Peru. Liefdevol tot leven gekomen in de handen van Miguel Lorenzo Lopez en zijn carvers. Het was een bijzondere ervaring om hoedster van deze schedel te worden. Toen ik voor het eerst in contact kwam met Yanantin voelde het overweldigend, mijn omgeving leek te vervagen en de connectie bracht me tot in diepte van mijn innerlijke zijn. Voor mij is het ook de eerste ervaring met een kristallen schedel die er niet enkel is voor mijn persoonlijke groei in gewaarzijn. Yanantin is er voor de wereld en iedereen de behoefte heeft aan deze frequentie. 

Wat die frequentie nu eigenlijk is, dat was vanaf het begin nog niet helemaal duidelijk. Er zijn zoveel verschillende aspecten en dat ik er lang geen woorden aan heb kunnen geven. Vanaf het begin is wel de naam duidelijk doorgekomen, maar ook die betekenis omvat vele lagen. 

Gedurende die reis was één ding wel duidelijk, het bezoeken van krachtige plekken om de frequentie van de aarde en de bron via Yanantin te laten stromen. Zo is deze foto genomen in een graancirkel bij West Kennet Long Barrow. We zijn samen veel op stap geweest en hebben we mooie momenten van stille verbinding ervaren. Met de tijd werd het mij steeds duidelijker wat de specifieke frequentie is, Yanantin is geduldig aanwezig geweest tot het moment dat de hoedster zich met alle lagen kon verbinden.

De frequentie van Yanantin assisteert bij het balanceren van de dualiteit in jezelf, met name de linker en de rechter hersenhelften. In die staat van harmonie activeert de pijnappelklier en ontstaat er een heldere innerlijke waarneming van de eigen waarheid. Het is de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, het is de drie-eenheid van vader, moeder en kind. Dit wordt extra ondersteund door de sodaliet, deze steen verenigt logica en intuïtie met elkaar zodat het Hogere Zijn kan resoneren met het fysieke lichaam. Sodaliet ondersteund ook de pijnappelklier en stimuleert authenticiteit. 

Wanneer je in stille verbinding bent met Yanantin ontvang je de frequenties die je helpen om deze harmonie en activatie te ervaren. Iedere  beleving is uniek, je ontvangt was passend is in het moment.