Ontwikkelen van je intuïtie.

Intuïtie staat toe dat alles met elkaar in verbinding komt te staan, zoals het van nature altijd al is geweest en altijd zal zijn. Je opent de verbinding met je Ziel en hierdoor log je als het ware in op het collectieve veld waarvan je jezelf tijdelijk onbewust zijn geweest. Je door het opent van je hart, in vertrouwen, in stilte en komt thuis in jezelf. Je her-innert en ervaart dat alles in jezelf besloten ligt. Van binnenuit verbonden met Al dat Is. 


Door het openen van je intuïtie, open je de verbinding met je Ziel. Je verdiept de connectie naar je hart, komt in contact met je passie, wordt je bewust van je missie en kunt contact maken met alles dat in jou aanwezig is zoals bijv: je gidsen, leraren, Engelen, Lichtwezens, Zielsfamilie, Sterrenfamilie, deelpersoonlijkheden, je innerlijke kind, je Hoger Bewustzijn, verschillende frequentievelden, de Bron etc. Deze maken allemaal onderdeel uit van het ware Zelf: Al dat Is, ieder op verschillende frequenties en niveaus van bestaan

 

Je zult merken dat deze connectie je helpt geloven in je diepste Zelf en je naar Heelheid en Balans zal begeleiden.

 

Probeer het te zien alsof je ergens naartoe reist:

  • Je dient te weten waar je naartoe wilt.
  • Je hebt toewijding nodig om er te komen.
  • Je vertrouwt erop dat je er gaat komen.

 

Luisteren naar je intuïtie wil zeggen dat je in contact wenst te komen met wie je werkelijk bent. Je bent aan het groeien, aan het her-inneren wat voor jou de werkelijkheid is. Je komt langzaam losser van het groepsbewustzijn van de maatschappij en de illusies die daarin besloten liggen.

Je zult veel beter kunnen voelen wie/wat goed voor je is. Of je iets naar je toe dient te halen of juist meer afstand dient te creëren. Intuïtie zal ervoor zorgen dat je in dit aspect eerlijker wordt naar jezelf toe. Hierdoor word je jezelf ook bewust van Vrije Wil, de keuze en de verantwoording voor de consequenties liggen bij jezelf. Dat is steeds opnieuw thuiskomen bij jezelf.

 

Ben je er wel van bewust dat jouw ervaring van de werkelijkheid uniek is. Jouw beleving en het perspectief van jouw waarheid kan nooit 'fout of niet waar' zijn, net zoals iedere beleving en het perspectief van een ander zijn/haar waarheid is en ook nooit 'fout of niet waar' is. Perspectieven en beleving van de werkelijkheid zijn altijd onderhevig aan de groei en ontwikkeling van het bewustzijn. Wat vandaag zo is, kun je morgen anders ervaren...en dat is prachtig.

 

Vertrouwen in je eigen autoriteit is hier de sleutel.

 

De eerste stap is de connectie met je hart.

Omdat je hart de waarheid kent van alles dat op je pad komt. Je kunt allerlei boodschappen en frequenties oppikken als je jezelf hiervoor openstelt. Je hart zal jouw waarheid herkennen en toelaten…geloof me…dit ga je voelen.

 

Maak verbinding tussen je hart en datgene wat jij als Schepper/Bron/Godheid ervaart. Doe dit in absoluut vertrouwen dat jij jezelf verbindt met deze zuivere bron. Visualiseer en voel deze verbinding vanuit je hart stromen en maak deze vervolgens van Zuiver Licht. Als je het prettig vind kun je het Violette Vuur oproepen en deze om je verbinding heen plaatsen als bescherming. Visualiseer vervolges een krachtig veld om je heen, als een bol die zich rond je sluit, gevormd uit stralende facetten alsof je in een diamant zit. Spreek voor jezelf de intentie uit dat dit schild je beschermd tegen alle negatieve invloeden van buitenaf.

 

De tweede stap is dat je alle aanwezige aspecten van je Zelf erkent.

Noem ze maar op, alle aspecten (gidsen, leraren, Engelen, Lichtwezens, Zielsfamilie, Sterrenfamilie, deelpersoonlijkheden, je innerlijke kind, je Hoger Bewustzijn en de Bron etc.) waarvan je weet dat ze bestaan. Dit maakt je bewust van alles dat je bent en alles waarmee je in verbinding staat. Wanneer je ze op deze manier aanroept zullen ze in jouw heilige ruimte, in je hart komen. Ze komen vanuit de Bron, via jouw connectie van Zuiver Licht in je hart. Hierbij is de waardering de sleutel.

 

De derde stap is het uitspreken van je intentie.

Ben zo duidelijk en specifiek mogelijk in wat je wenst. Hoe duidelijker je het uitzend, des te helderder kan het tot je terugkomen. Denk aan de reclame van een frisdrank merk: ‘doe maar een frisje’. Als je jouw intentie zo uitspreekt kan er van alles naar je terugkomen waar je niet om hebt gevraagd en ook niet op zit te wachten. Zeg liever dat je ‘een cola zero sugar van een specifiek merk’ wenst, dan is voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is. Hier zijn twee sleutels van toepassing: juist formuleren en vertrouwen dat je bent gehoord.

 

De vierde stap is ontspannen om te ontvangen.

Nu je de intentie hebt uitgesproken, vul dan zelf het antwoord niet in en heb er ook geen verwachting bij. Ben stil, ga iets ondernemen waar je hoofd leeg van wordt of blijf in meditatief contact zodat er direct geantwoord kan worden. Kijk wat voor jou het prettigst is. De een voert een innerlijke dialoog, de ander schrijft vragen en antwoorden op, weer een ander gaat de strijk doen en krijgt een ingeving. Experimenteer wat bij je past. Weet dat wat je ontvangt altijd passend is bij je Hoogste Doel. Je ontvangt wat je nodig hebt, niet wat je wenst. Durf dan ook in die spiegel te kijken als deze zich aandient.

Ontvang je in symbolen, raadselen of algemene antwoorden? Laat je dan niet ontmoedigen! Ga op onderzoek uit, voel wat het voor je betekent en ga de verdieping met jezelf aan. Niets gebeurd zomaar.

 

De vijfde stap dat je iets gaat doen met datgene dat je hebt mogen ontvangen.

Maak keuzes gebaseerd op de begeleiding die je hebt ontvangen en committeer je hieraan. Hier is de sleutel: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Weet dat je altijd maar één stap vooruit dient te zetten. Wanneer je die ene stap in dankbaarheid hebt afgerond komt de volgende vanzelf. Het stroomt zoals het water in een rivier. Durf daarop te vertrouwen.


«   »