Waarheid is altijd logisch

In een tijd van 'chaos en virussen' is het behulpzaam om een even stil te staan, rustig de situatie bekijken en met een logische beredenering overzicht te creëren. 

Waarheid is altijd logisch en je 'voelt het' wanneer iets klopt. Verstand en gevoel kunnen elkaar erin vinden, er ontstaat eenheid. Dat is het mooie van waarheid. 

Wanneer er bewust chaos wordt gecreëerd is dat vaak een teken dat er iets niet klopt. Denk maar eens terug naar een situatie waarin je jezelf ergens uit wilde verklaren en wat we er dan allemaal bijhaalt. In plaats van toegeven dat je een fout hebt gemaakt en sorry zeggen. We doen het allemaal wel eens.

 

Twee voorbeelden van dit soort chaos:

  • Toen ik na een nachtdienst in de overdracht was en mijn collega's hoorde vertellen over hun test en quarantaine ervaringen viel mijn mond bijna open van verbazing. Letterlijk alle aanwezigen hadden een verschillend advies gekregen. De één mocht doorwerken met een positieve test zonder lichamelijke klachten, terwijl de ander met een negatieve test toch voor zekerheid thuis moest blijven. Een derde mocht gaan werken van de GGD, maar moest toch thuis blijven van onze werkgever.  
  • Zo komt nu ook Dr. Fauci met het laatste nieuws: De nieuwste versie van het zogenoemde virus veroorzaakt geen lichamelijke klachten en laat zich ook niet testen. Laat dit even op je inwerken...je hebt geen lichamelijke klachten en je test komt negatief uit de bus...alsnog heb je een dodelijke ziekte onder de leden en dien je de samenleving tegen jezelf te beschermen.

Dat werkt net zo verwarrend als in een groep roepen: Pas op! Daar ligt een opgegeten boterham!

Zie jij in je omgeving ook van dit soort strategieën om chaos te veroorzaken?

 

Daarom om een paar punten van logica om onszelf even te gronden in de realiteit van alle dag:

Wist je dat een virus helemaal niet overgedragen kan worden? Het kan wel van binnenuit getriggerd worden, maar je kunt nooit door iemand besmet worden met een virus.

Voel je vrij om het onderstaande document te downloaden en te delen:

Covid In Een Notendop
PDF – 1,4 MB 551 downloads

«